Skip to main content

Armin Muzaferija održao u okviru Sarajevo Sevdah Soiree koncert na Žutoj tabiji

Armin Muzaferija sinoć je u magičnom i intimnom ambijentu Žute tabije u Sarajevu priredio noć sevdaha punu emocija.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

Sa njegovim bendom koji čine Džemšid Hodžić, Meho Radoović, Jasmin Fajić Faja, Rifko Čamdžić i Lordan Muzaferija, a koji instrumentalno savršeno prate jak i emocijama nabijen vokalni izraz Muzaferije, naš umjetnik je održao koncert u sklopu festivala sevdalinke Sarajevo Sevdah Soiree. Koncert je bio rasprodat i sva mjesta su bila popunjena.

armin
Armin Muzaferija - Magična noć 15.8. na Žutoj tabiji

Na početku koncerta pozvao je prisutne na minutu šutnje/učenje fatihe za žrtve u Gradačcu.

– Postoje oni praznog srca koji siju nemir i zlo po zemlji, a nečija srca su puna, pa dođu ovako pa zajedno sevdišemo, volimo se i razmjenjujemo ljubav i emociju. Hvala Bogu pa mi pripadamo toj skupini. Za večeras smo pripremili neke od sevdalinki i pjesama koje mnogo volimo da sviramo, a koje su vezane za naše živote – rekao je Armin u obraćanju publici na samom početku muzičke večeri.

armin
Armin Muzaferija - Magična noć 15.8. na Žutoj tabiji

Veče je otvorio sevdalinkom „U Stambolu na Bosforu“, prvom koju je ikad izveo, a publiku je očarao otpjevavši i „Zaplakala šećer Đula“, „Karanfil se na put sprema“, „Španske lađe“, „Žute dunje“, „Karanfile, cvijeće moje“, „Bosna moja“, „Džehva“…

Muzaferijino veče sevdaha bilo je i veče ljubavi, a publika je ovacijama i dugim aplauzima nagradila umjetnika za ljubav i emocije koje joj je nesebično pružio kroz stihove nekih od najljepših sevdalinki i gradskih pjesama. Sve je kulminiralo u trenutku kada je momak iz publike na bini zaprosio svoju djevojku Elmu.

armin
Armin Muzaferija - Magična noć 15.8. na Žutoj tabiji

Armin i njegov bend su pozvani na bis, a, kako je rekao, kako ih je sramota otići, koncert su završili u malo bržem ritmu podigavši publiku na noge, a koja je zadovoljna napustila Žutu tabiju uz obećanje za ponovno druženje na proljeće u sarajevskoj Skenderiji.