Skip to main content

Armin Muzaferija će 15. augusta održati koncert u okviru prvog festivala sevdalinke “Sarajevo Sevdah Soiree”.

Publika u glavnom gradu će nakon dužeg vremena imati priliku da uživa u odličnim izvedbama ovog umjetnika i njegovog benda i to u prelijepom arhaičnom ambijentu Žute tabije.

– Sarajevo je mjesto za koje se svi izvođači uvijek posebno spremaju. Moja ekipa i ja se već polako spremamo za veliki koncert koji smo planirali u Sarajevu u Skenderiji. Nismo prije toga planirali nastupati u glavnom gradu BiH dok se nije pojavila jedna posebna ideja i poziv, a to je sevdah na Žutoj tabiji. Nešto takvo jednostavno ne možete odbiti i takva vrsta nastupa mijenja sve planove. Sarajevo u ljetnom periodu, Žuta tabija i sevdah su tri stvari u koje sam zaljubljen, kao i moj bend, i to će izvući ono najbolje iz nas – kaže Muzaferija.

Otkrio je i koliko će trajati koncert, kako je zamišljen, te koliko je, prema njegovom mišljenju, Sarajevo Film Festival, tokom čijeg trajanja će biti upriličen festival sevdalinke, značajan za prijestonicu BiH.

armin muzaferija pred koncert u glavnom gradu bih: sarajevo, žuta tabija i sevdah su tri stvari u koje sam zaljubljen
Armin Muzaferija pred koncert u glavnom gradu BiH: Sarajevo, Žuta tabija i sevdah su tri stvari u koje sam zaljubljen

– Koncert će trajati oko 90 minuta, uz fantastičan bend koji smo koncipirali da bude jednostavan, jer sevdah ne trpi “gužvu” u aranžmanima, a i želimo da to bude onako intimna atmosfera. Uvijek sam sevdalinku tako doživljavao. Sarajevo Film Festival je nešto što je već odavno ponos Sarajeva i najbolji promotor naše zemlje. Kada su već sve oči tih dana uprte u Sarajevo, ovo je idealan potez da posjetioci i gosti i svoje uši, a i srca ostave u Sarajevu upravo zbog prelijepih melodija sevdaha – govori naš umjetnik.

Najavio je i novu kompoziciju, ali i mnogo nastupa širom Evrope.

– Kompozicija “Lasto mala” je spremna, a u septembru završavamo video spot i nadam se skoroj promociji. Osim koncerta na tabiji, u narednom periodu nastupamo po evropskim gradovima, a datume ćemo objaviti na društvenim mrežama. Početkom 2024. godine najavljujem i drugu po redu turneju po Engleskoj i Škotskoj – kaže Armin.