Skip to main content

Sve nam je bliže 14. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” koji će se održati od 29. novembra do 01. decembra 2022. godine.

14. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjednije muzičke baštine naših prostora.

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Tokom godina razvijena je velika mrežu podrške i kreirano je preko 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.

14. festival sevdalinke
14. Festival sevdalinke - Otvorene prijave

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici sevdalinke pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.

Ove godine očekujemo najveći Festival do sada, sa proširenim sadržajima, javnim promocijama te velikom medijskom podrškom.

14. Festival sevdalinke – Danas su zvanično su otvorene i prijave za izvođače, autore i mlade harmonikaše.

14. festival sevdalinke
14. Festival sevdalinke - Otvorene prijave

4. Međunarodno takmičenje harmonikaša „Sevdalinko harmonikom opjevana“ će biti održano 29. Novembra 2022 godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Takmičari se nadmeću u kategorijama: Pjetlići, Pioniri, Stariji pioniri, Mlađi junior, Juniori, Seniori i kategorija dueti. Pobjednike kategorija kao i sveukupnog pobjednika očekuju vrijedne novčane i druge nagrade.

Prijave za takmičenje harmonikaša možete izvršiti klikom OVDJE, a iste su otvorene do 10. novembra 2022. godine. 

Prijave na 14. Festival sevdalinke za autore i izvođače možete izvršiti klikom OVDJE ili na e-mail adresu [email protected] sa naznakom „Za direkciju festivala“.

14. festival sevdalinke
14. Festival sevdalinke - Otvorene prijave

Takmičari trebaju poslati originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BiH “sevdalinku” sa tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u BiH. Uz prijavu autori trebaju priložiti demo snimak kompozicije  u trajanju do četiri (4) minute.

Prijave za 14. Festival sevdalinke su otvorene do 10. septembra 2022 godine. 

Iskoristite vrijeme i uživajte u najljepšim izvedbama sevdalinke na oficijelnom Youtube kanalu Festivala.

LINKOVI:

www.festivalsevdalinke.com

Prijava takmičenje harmonikaša:

Prijava izvođači autori: