Skip to main content

U Jajcu će od 25. do 28. augusta biti održan kulturno-turistički događaj „Desant na Jajce 2021.“, u sklopu kojeg će kao zvijezde muzičkog programa ispod spektakularnog Plivskog vodopada nastupiti čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan (petak, 27. avgust) i vrhunski interpretatori sevdaha, grupa „Divanhana“ (subota, 28. avgust).

Kako Poslati Novac Preko Mobilnog Telefona

Također, od 25. do 28. avgusta na tvrđavi u Jajcu bit će realizirane reprizne filmske projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

U istom periodu će u izložbenom prostoru Info centra JU Agencije Jajce biti upriličena izložba najznačajnijih radova umjetničkog studija Articoolisan iz Sarajeva.

divanhana i dj mahmut orhan u jajcu
Divanhana i DJ Mahmut Orhan u Jajcu

Organizatori događaja „Desant na Jajce 2021.“ su Inicijativa „Odmori u BiH“ i JU Agencija Jajce, a pokrovitelji su Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan, Vlada Kantona / Županije Srednja Bosna, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

Divanhana učestvuje u “Desantu na Jajce 2021”

„Desant na Jajce 2021.“ (desant od francuskog descente = silazak, spuštanje, iskrcavanje…) događaj je čiji je cilj obogatiti kulturnu ponudu Jajca u ljetnom periodu, sa namjerom da se u ovaj grad privuče što više turista, ali i da se promovira bogata kulturno-historijska i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.

Ulaznice za koncerte DJ Mahmuta Orhana i “Divanhane” mogu se kupiti putem mreže www.kupikartu.ba i u prostorijama Info centra JU Agencije Jajce, kao i u Hotelu „Turist 98“ u Jajcu.

Ulaznice za ekskluzivni koncert „Divanhane“ prodaju se po jedinstvenoj cijeni od 20 KM.