Category

Da li znate

Rubrika DA LI ZNATE u sklopu muzičkog kanala Sevdah.tv za vas donosi različite teme i manje poznate zanimljivosti s područja sevdaha. Koliki god da ste ljubitelj tradicionalne bosanske muzike, možda ste ipak propustili neku zanimljivost vezanu za sevdah, sevdahlije ili sevdalinke. Zato budite uz naš kanal jer mi vam redovito donosimo razne interesantne teme i zanimljive informacije s područja tradicionalnog i modernog sevdaha!

Sevdah televizija je jedan od najgledanijih muzičkih kanala na području Balkana, a na njemu možete pronaći isključivo sevdalinke.
Samim time potičemo njihovu popularnost i putem ekranizacije spajamo staru bosansku pjesmu s modernim tehnologijama današnjeg doba.
Sevdah TV svakodnevno donosi najljepše i najpopularnije sevdalinke. Za vas se trudimo izabrati sevdalinke koje će vas dotaknuti u dušu i pružiti vam osjećaj ljubavi.

Kao najveća televizija i zajednica ljubitelja sevdalinki, sevdah televizija ima cilj da s promocijom tradicionalne bosanske pjesme potakne nove generacije na očuvanje ove muzičke kulture od zaborava. Promocijom novih sevdahlija sevdah televizija se trudi da sevdalinka još dugo ostane popularna na prostorima Balkana.

Svakodnevno na programu Sevdah TV možete pronaći još više sevdalinki. Trudimo se da ekranizujemo što više starih sevdalinki bez muzičkih spotova.

Slobodno nam se javite i predložite sadržaj koji biste željeli čitati, gledati ili slušati na Sevdah TV.
Vaše sugestije su više nego dobrodošle!