Skip to main content

Nejra Brka je mlada bosanskohercegovačka interpretatorica sevdalinki i pop muzike.

Rođena 2004. godine u Tešnju, u kući u kojoj se oduvijek cijenila lijepa pjesma. Od 2012. godine aktivna članica Udruženja ‘Omladinski ansambl Tešanj’, u kojem vremenom postaje glavni ženski solista i jedan od najistaknutijih članova.

nejra brka
Nejra Brka - Sevdahlije, novi izvođači sevdalinke (V1DEO)

Kao vokalni solista, prošla je škole najboljih stručnjaka vokalne tehnike BiH današnjice: prof. Gordana Topić, prof. Lejla Teskeredžić, Ljubica Berak, Igor Vukojević, Nasko Budimlić.

Na takmičenju „ Prvi glas sevdaha“ 2014 godine, Nejra Brka osvojila je prvo mjesto u svom uzrastu i proglašena je nadom sevdaha.

Godine 2015. snima svoj prvi audio materijal pod nazivom “Budite mi svi veseli” na kojem se nalazi devet sevdalinki i pjesama u duhu sevdaha. Recenzenti ovog projekta su istaknuti stručnjaci iz oblasti narodne muzike BiH: Vehid Gunić, Enver Šadinlija, Ljubica Berak, Damir Galijašević, kao i tešanjski hroničar i publicista Husein Galijašević.

Učesnik je svih važnijih manifestacija sevdalinke u BiH i šire.

Najljepše sevdalinke slušajte na jedinoj na televiziji posvećenoj sevdalinkama, Sevdah TV.

Jeste li zainteresovani da pročitate nešto više o uspješnim biznisima?

Nejra Brka digla je publiku na noge izvodeći pesmu Danijele Martinović “Neka mi ne svane”.

“Njena dušica treperi dok pjeva i to je poseban dar”, kaže Jelena.

A nakon ove pjesme, desetogodišnjakinja je na “Pinkovim Zvezdicama” otpjevala i sevdalinku “A što ćemo ljubav kriti” i oduševila prisutne.

Nejra Brka trenutno živi, školuje se i djeluje u Minhenu.