Skip to main content

Violino ne sviraj – Najbolje od Džihada Polića

Muzička produkcija BHRT-a sa ponosom predstavlja “Violino ne sviraj – najbolje od Džihada Polića“. Više od dvadeset pažljivo odabranih pjesama dostupno je na svim digitalnim muzičkim servisima.

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Džihad Polić jedan je od najpoznatijih i najboljih interpretatora sevdalinke i lijepe narodne pjesme u Bosni i Hercegovini. Kvalitetnim i nadahnutim interpretacijama protkao je svoj muzički put. U izdanju Muzičke produkcije BHRT-a na digitalnim muzičkim servisima dostupna je kompilacija sastavljena od 21 izvedbe Džihada Polića, a izlazi pod naslovom “Violino ne sviraj – najbolje od Džihada Polića”.

dzihada polića
Najbolje od Džihada Polića - Violino ne sviraj (V1DEO)

Vrijedna kolekcija pažljivo odabranih pjesama sadrži snimke iz arhiva BHRT-a, kao i novije pjesme Džihada Polića. Izvedbe pjesama kao što su “Mehlem”, “Violino, ne sviraj”, “Grana od bora”, “U duši njenoj drugi se krio” i mnoge druge još jednom će podsjetiti na jedinstvenost njegovog izvođačkog izraza. Vezan neraskidivom ljubavlju prema rodnoj Tuzli, u ovoj kompilaciji, Džihad Polić donosi nam nekoliko numera kojima to i pokazuje, a to su “Legende iz Tuzle” koju je izveo zajedno sa Nedžadom Salkovićem i Muhamedom Mujkanovićem, kao i “Lijepa Tuzlanka” i “Butum Tuzla jednu kozu muzla”.

Cijeli album možete preslušati OVDJE

Džihad Polić rođen je u Tuzli, gdje je uporedo sa osnovnom i srednjom školom pohađao i nižu, a zatim i srednju muzičku školu. Nakon srednje škole, upisao je Mašinski fakultet, ali njegova prva ljubav kojoj je ostao vjeran do danas je violina. Kao violinista učesnik je brojnih festivala sevdalinke u Bosni i Hercegovini i regionu. Pored violine, od početka karijere bio je i back vokal mnogim pjevačima, a kasnije je počeo i samostalnu karijeru.