Skip to main content

Obavještavamo vas da su produžene prijave za 3. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE HARMONIKAŠA do 02. novembra 2021. godine. Učesnici plaćaju kotizacije na info pultu na samom Festivalu. 

Koliko često treba vježbati ?

Festival harmonike ” Sevdalinko harmonikom opjevana” jedna u nizu od aktivnosti koja doprinosi zajedničkom cilju, a to je promocija i očuvanje “izvorne” sevdalinke.

Ove godine po 3. put u Tuzli – Međunarodno takmičenje harmonikaša

Ovaj projekat je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu, nego državu BiH, region i šire. Ovim projektom se u velikoj mjeri doprinosi na zaštiti i promovisanju bogatog kulturnog nasleđa Sevdalinke. 3. Međunarodno takmičenje harmonikaša “Sevdalinko harmonikom opjevana” će se održati od 02. novembra ove godine u Tuzli.

Prijave harmonikaša su otvorene, a možete se prijaviti klikom OVDJE.

 Za više informacija o takmičenju možete pogledati klikom OVDJE.

međunarodno teakmičenje harmonikaša u okviru festivala sevdalinke
Međunarodno teakmičenje harmonikaša u okviru Festivala sevdalinke
članovi žirija 3.međunarodnog takmičenja harmonikaša
Članovi žirija 3.međunarodnog takmičenja harmonikaša

Predstavljamo vam članove žirija 3. Međunarodnog takmičenja harmonikaša, Festival harmonike “Sevdalinko harmonikom opjevana”.

Informacija za učesnike o ULASKU U BOSNU I HERCEGOVINU !

1.  Stranci koji ne moraju tijekom ulaska u Bosnu i Hercegovinu predočiti negativan nalaz testa ili potvrde su:

državljani Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije, kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze direktno iz države čiji su državljani, kao i njihova maloljetna djeca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.

2. Stranci koji dolaze iz zemalja Europe moraju imati negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na virus SARS-

CoV-2, koji nije stariji od 48 sati ako dolazi iz zemalja Evrope.

–  Potvrdu o cijepljenju za osobu koja je prije više od 14 dana od dana dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine primila drugu dozu cjepiva protiv COVID-19 ili je cijepljena jednom dozom prije 14 dana i više od dana dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine, ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi.

– Potvrdu izdatu od liječnika da je prebolio bolest COVID-19 u proteklom periodu od 14 dana do 180 dana od dana dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine.

Linkovi:

https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/

https://festivalsevdalinke.com/takmicenje-harmonikasa/