Skip to main content

Pjevač Marinko Rokvić nakon teške bolesti preminuo je danas u 68. godini.

 Koliko često treba vježbati ?

Podsjetimo, nedavno su se u javnosti pojavile informacije da je Marinko hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje kritično.

Marinko Rokvić – Karijera duga preko 40 godina

Njegov sin Nikola Rokvić nedavno je izjavo da mu je otac u lošem zdravstvenom stanju.

– Ne znam šta bih vam rekao, iskreno. Čuli ste se s njim, čoveku nije dobro, neprijatno mi je. Nije korona sada u pitanju, on je to preležao. Biće on dobro – rekao je Nikola, ne želeći da produbljuje temu o očevom zdravstvenom stanju, koje je i dalje bilo neizvesno piše Grand.online

marinko rokvić je bio vrhunski interpretator pjesme sevdalinke
Marinko Rokvić je bio vrhunski interpretator pjesme sevdalinke

Marinko Rokvić je karijeru započeo 1974. godine. U svojoj bogatoj karijeri snimio je dvadeset i jedan studijski album i nekoliko singl-ploča.

Iza njega je ostao veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Posebno poglavlje u njegovoj karijeri čine interpretacije pjesme sevdalinke, interpretacije kojima su se svi divili.

Marinko je 1988 godine uz pratnju orkestra Ljubiše Pavkovića izdao i album sevdalinki, koji se prema i odabiru pjesama ali i njihovoj izvedbi, smatra jednim od najboljih albuma u ovoj branši. Sa tog albuma poslušajte i pogledajete njegovu verziju pjesme “Prođoh Bosnom kroz gradove”