Skip to main content

Damir Imamović u konkurenciji s portugalkom Marizom, britancem Sam Leeom, kubankom Yilian Cañizares!

Damir Imamović nominiran je u dvije izuzetno važne kategorije: Best Artist i Europe! U obje kategorije Damir je pristigao zbog uspjeha njegovog posljednjeg albuma “Singer of Tales” koji je, od izlaska početkom aprila 2020. godine za londonsku izdavačku kuću Wrasse Records, izazvao veliku pažnju ljubitelja World Music-a, ali i kritike!

Mineral Msm

Za regionalnu nagradu u kategoriji Europe, Damir se bori sa već etabliranom portugalskom divom Marizom, engleskim trubadurom Sam Leeom i francuskim bendom Cocanha. U kategoriji “Best artist”, uz Damira su nominirani: argentinska rock legenda Melingo, izraelka Liraz i kubanka Yilian Cañizares.

damir imamović u konkurenciji za dvije prestižne nagrade
Damir Imamović u konkurenciji za dvije prestižne nagrade

Jo Frost, urednica magazina Songlines, ovim povod je izjavila:
“Lista ovogodišnjih nominacija služi da naglasi veliku muzičku raznolikost koju mi u Songlinesu pokrivamo. Predivno je vidjeti da nominirani dolazi iz zemalja kakve su Zanzibar (Siti Muharem), Bosna i Hercegovina (Damir Imamović) i Vanuatu (Tio). Ova godina je također bogata i novim umjetnicima kao što su Ayom, Bab L’ Bluz i Cocanha koji stoje rame uz rame sa poznatim imenima kao što su Mariza, Kronos Quartet i Lo’Jo. Svi oni zaslužu priznanje za svoju izuzetnu muziku!”

Nedžad Imamović – Godine Su Prolazile (VIDEO)


Dobitnici/ce nagrada biće poznati u maju!