Skip to main content

Mirsad Kulo – “Sedrenička česma” pjesmom i djelom ponovo oživljena!

Mirsad Kulo priča priču da su – “Još u periodu 70-tih godina su iz Dalmacije dolazili klesari na područje starog grada tačnije Sedrenika koji su pokušavali svojim zvanjem i znanjem da razbiju tvrdi kamen sedru po kojem je Sedrenik i dobio ime.

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Mirsad Kulo kaže da je ideja da napiše tekst o Sedreniku i Sedreničkoj česmi bila dvostruka i to:

–  Jer ovaj dio grada nije mnogo zastupljen u pjesamama,

–  Drugi što u temelju moje kuće je ostao jedan veliki komad sedre koji klesari nisu mogli razbiti te je u sklopu zida ostao kao jedan komad stijene koji smo morali obraditi maltanjem i ostao je kao polica u čošku kuće.

mirsad kulo
Mirsad Kulo - Sedrenička česma! (V1DEO)

Ideja za spot je bila automatski pronađena jer je česma koja se nalazi na Sedreniku bila doslovno zapuštena i uništena grafitima i preplavljena smetljem , restauracija i čišćenje je  jedan dio radnje spota kao i pojavljivanje mlade djevojke Selimović Edine u narodnoj nošnji.

Oko realizacije uređenja česme uključili su se i komšije Rizvo, Edin, Haris koji su donirali cvjetne dezene poslije koje je česma dobila novi sjaj i ljepotu.

Aranžman za ovu pjesmu je radioo Meho i Arel Češljar Muziku Meho ,Arel Češljar i Mirsad Kulo. Tekst za pjesmu napisao je Mirsad Kulo. Spot  je radio Dino Kadragić.

“Molim  sve one koji dođu na česmu nek je čuvaju i štite jer je to sad prelijepo mjesto za odmoriti.” – rekao je Mirsad.