Skip to main content

Tufo Veletanić – Bol bolujem, draga

Poslušajte predivnu pjesmu “Bol bolujem draga” koju izvodi Tufo Veletanić, a koju je napisao Hausein Kurtagić.

Koliko ugljikohidrata jesti dnevno ako želite smršaviti

Teufik Tufo Veletanlić rođen je 01.01.1956.g. u Sanskom Mostu.
Odrastao je u muzičkoj familiji Veletanlić, od oca inače izvrsnog harmonikaša i poznavaoca svih žanrova u muzici. Njegove bliže rođake bile su jedne od najboljih pjevačica u bivšoj državi zabavne i jazz muzike, a to su Bisera i Senka Veletanlič. Porodična tradicija se nastavila i sa novim naraštajima pa je Zafirov i Senkin sin Vasil Hadžimanov izrastao u jednog od ponajboljih Yu jazz pijanista.

tufo veletanić
Tufo Veletanić - Bol bolujem, draga (V1DEO)


Tufo Veletanić je završio nižu pa Srednju Muzičku školu (klavir mu je bio glavni instrument) te Pedagošku Akademiju. U svom bogatom repertoaru ima preko preko 5000 pjesama, koje pjeva i svira, od gradskih, sevdalinki, romansi i internacionalne muzike, kao i novokomponovanih pjesama

Dugo vremena je nastupao sa legendarnim Tomom Zdravkovićem i Borom Spužićem Kvakom napominjući da je to iskustvo keje se ne može “ničim platiti”. Ovaj njegov talenat i izvrsnu interpretaciju su prepoznale i njegove kolega okitivši ga tokom karijere brojnim nagradama za muzičko stvaralaštvo od kojih mu je svakako najdraža ona sa festivala Ilidža. Tufo je i dalje aktivan te nastupa i pjeva i svira a skoro je učestvovao i u popularnom šou programu Grand televizije “Nikad nije kasno”

Tufo Veletanić – Bol bolujem, draga

Bol bolujem, draga
i tebi se nadam
slušajući pjesme
bole zaboravljam

Dugi su mi dani
a još duže noći
da li ću još nekad
vidjet tvoje oči

Pošalji mi draga
makar kitu cvijeća
da me ona ovdje
na tebe posjeća

Ja se eto, draga
ne nagledah cvijeća
moja mladost nema
proljeća ni ljeta