Skip to main content

Divanhani u Londonu uručena nagrada za najbolji muzički sastav svijeta

Divanhani je sinoć u Londonu, putem online ceremonije, uručena nagrada “Best Group” kao najboljem muzičkom sastavu svijeta po mišljenju najprestižnijeg svjetskog world music magazine – britanskog Songlines.

Kako urediti video na mobilnom telefonu

Uz našu Divanhanu u kategoriji za najbolju muzičku grupu svijeta bili su nominovani: Avalanche Kaito (Burkina Faso), Eliza Carthy & The Restitution (Engleska) i Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto (Senegal). U ostalim kategorijama nagrade su dobili čuvena malijska pjevačica Oumou Sangare, zatim Sona Jobarteh, Le Vent Du Nord, Joe Boyd.

divanhani
Divanhani nagrada za najbolji muzički sastav svijeta (V1DEO)

“Zahvalni smo od srca stručnjacima Songlines magazine koji su nam ovom nagradom dali priznanje dragocjene vrijednosti za naš daljnji rad i razvojni put kojim će se naš sastav kretati u budućnosti. Bila je velika čast biti dio sinoćnje svečanosti u Londonu gdje je Divanhana iz srca Bosne i Hercegovine, Zemaljskog muzeja u Sarajevu, poslala poruku Ljubavi i mira svima kojima je ona danas, u ova izazovna vremena, potrebna. Zahvaljujemo se svim sudionicima na albumu “Zavrzlama”, umjetnicima, producentima, menadžeru, izdavačima. Najveće hvala ide našoj cijenjenoj publici, te našim porodicama na bezuslovnoj podršci.” izjavili su umjetnici okupljeni u Divanhani.

Ceremoniju je vodio engleski pjevač i kompozitor Sam Lee, a svaki od dobitnika Songlines nagrada izveo je po jednu kompoziciju. Naša Divanhana je, specijalno za ovu priliku, uživo iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, publici sa svih krajeva planete poklonila pjesmu “Na Kušlatu se mahrama vihori” koja ujedno i otvara njihovo posljednje diskografsko izdanje “Zavrzlama”.