Skip to main content

PREMIJERA NOVOG ALBUMA – Dženana&Dženana „Zefir“

Dženana&DženanaSevdah je dio ove zemlje, neodvojiv dio njenog bića i tradicije.

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Zahvalni smo legendarnim čuvarima naše tradicije, a među čuvare te iste tradicije ubrajaju se i mnogi umjetnici mlađih generacija.

Sevdalinka je, u svom izvornom obliku, jedinstvena i veličanstvena, ali da bi sevdah približili mladim generacijama, mnogi umjetnici oblače je u novo ruho. Tako su dvije Dženane, Dženana&Dženana kroz svoju umjetničku notu donijele sevdalinku svojoj publici. Spojile su tradiciju i klasiku.

dženana&dženana
Dženana&Dženana - Predstavljaju album „Zefir“ (V1DEO)

Dženana Huseinagić, sopranistica, i Dženana Šehanović-Sarajlić, pijanistica, posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno rade na izdavanju drugog albuma.

Početkom marta izašao je najavni singl novog albuma, a odabrale su jednu posebnu pjesmu, a to je  „S one strane Plive“, koju su izvele u duetu s divom sevdaha Hankom Paldum. Pjesma je dobila i svoj vizual. Kadrovi spota snimljeni su u Domu armije, pogledajte ga …

Dženana&Dženana – Ovo je jedna od najljepših bosanskohercegovačkih sevdalinki. 

„Zefir“ je naziv novog albuma kojeg željno očekujemo, a na albumu se nalazi 11 pjesama, koje nam u svom ruhu poklanjaju dvije Dženane.

„Vrlo sam sretna i ponosna što smo moja draga kolegica Dženana Šehanović-Sarajlić i ja privele kraju i naš drugi album pod nazivom ‘Zefir’ u izdanju Hayat produkcije. Iskustvo s ekipom iz Hayat produkcije i ovaj put je bilo sjajno, uz mnogo pozitivne energije. Posebno mi je drago što je ovaj album najavljen sevdalinkom i spotom ‘S one strane Plive’, koju smo izvele s našom divom sevdaha Hankom Paldum. Nadam se da će se našoj publici svidjeti i ostale pjesme koje će se naći na albumu i da će se čuti daleko, baš kao i naš prvi album ‘Sevdah i klasika’“, kazala je Dženana Huseinagić.

„Veliko mi je zadovoljstvo najaviti naš drugi album sevdaha u ruhu klasične muzike, pod nazivom ‘Zefir’. Na albumu će se naći nama drage sevdalinke, uz koje smo uživale, prije svega vježbajući ih, zatim izvodeći, a koje smo zatim s velikim zadovoljstvom snimile u studiju Hayat produkcije. Pri izboru sevdalinki nam je pomogao naš producent, gospodin Arel Češljar, koji nam je velika podrška od samog početka kažu Dženana&Dženana

Također, veliko mi je zadovoljstvo najaviti da će se na ovom albumu naći i saradnje s cijenjenim kolegama. Sevdalinku ‘Lijepi li su mostarski dućani’ snimile smo s maestrom Damirom Galijaševićem, sevdalinku ‘S one strane Plive’, koju je naša publika već imala priliku čuti, snimile smo s divom sevdaha, gospođom Hankom Paldum, a i na ovom, kao na prethodnom albumu, udaraljke nam je svirao g. Adnan Teskeredžić. Jedva čekamo da ‘Zefir’ ugleda svjetlost dana i da započnemo našu ljetnu mini turneju po našoj lijepoj Bosni i Hercegovini, ali i inostranstvu“, izjavila je Dženana Šehanović-Sarajlić. 

Album je dostupan na digitalnim platformama … poslušajte …