Skip to main content

Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru je svečano otvoren 14. Festival Sevdalinke Tuzla “Sevdalinko u srcu te nosim”.

Prvu noć je na programu bio takmičarski dio – Festival Sevdalinke Tuzla.

Kako urediti poslovni prostor i na šta treba obratiti pažnju

Publika je imala priliku da sluša 10 autorskih kompozicija u duhu sevdaha koje su na kraju propraćene nagradama za muziku, tekst i aranžman.

festival sevdalinke tuzla
14. Festival Sevdalinke Tuzla: Filip Vučić dobitnik plakete “Safet Isović”

Ono što je svojstveno kao ideja i produkt Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” jeste glavna nagrada Plaketa Safet Isović koja je zaštićena na Institutu za intelektualno vlasništvo.

Dobitnik PLAKETE SAFET ISOVIĆ na 14. Festivalu Sevdalinke Tuzla “Sevdalinko u srcu te nosim” je Filip Vučić. On je nastupio sa kompozicijom Sulejmana othranila majka, također on potpisuje muziku i tekst, a za aranžman je zaslužan Ivan Peković.

Večeras će se u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održati revijalna noć 14. Festival Sevdalinke, a očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica.

festival sevdalinke tuzla
14. Festival Sevdalinke Tuzla: Filip Vučić dobitnik plakete “Safet Isović”

Kao i prehodni Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, imati ćete priliku pratiti sve aktivnosti uživo na Facebook stranici i Youtube kanalu Festivala Sevdalinke, zahvaljujući našem generalnom medijskom pokrovitelju RTV TK.

Kompletan program možete pogledati na LINKU.