Skip to main content

Revijalnom noći 30. novembra je završen 15. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”

Revijalnom noći 30. novembra je završen 15. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” koji se tradicionalno održava u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli, i  projekat „Mjesec sevdaha u Tuzli“.

Kako urediti video na mobilnom telefonu

U okviru ovog dijela programa predstavilo se petnaest pjevača, među kojima neka od najpoznajih imena estrade kao što su Halid Bešlić, Snežana Đurišić, Dragan Račić, Asim Brkan, Slađana Mandić, Viki Miljković i drugi, te mlade zvijezde Aleksandra Grk, Ajdin Osmanović i nekolicina učesnika koji su se takmičili u prethodnim godinama 15. Festival sevdalinke

Tokom revijalne večeri prisutnima se obratila Ramiza Milkunić u ime domaćina i organizatora te ministar Damir Gazdić. Velika podrška za ovogodišnji festival stigla je i od same Vlade TK kao i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK, prijatelja, partnera, sponzora i medija iz cijele Bosne i Hercegovine.

U toku ove posebne noći organizacioni odbor Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ dodijelio je priznanje „Ambasador sevdalinke“ gospodinu Draganu Račiću koji daje izuzetan doprinos očuvanju, afirmaciji i promociji bosansko hercegovačke gradske pjesme sevdalinke na međunarodnom nivou.

Na dosadašnjih petnaest festivala učestvovalo je preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici ovog muzičkog pravca pod rukovodstvom profesora harmonike Dejana Milkunića.

Organizacionici odbor Festivala sevdalinke se zahvaljuje svima koji su bili uz njih čitav mjesec novembar, a zvanično najavljuju mnogo iznenađenja i velikih imena za 16. Festival sevdalinke.