Skip to main content

Pjevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon kraće bolesti.

Koliko često treba vježbati ?

Merima Njegomir – Bila je jedan od najboljih interpretatora sevdalinke

Iza sebe je ostavila četvoro djece, kćerke Jelenu, Milicu i Ljubicu i sina Marka, kao i četvoro unučadi, ali i brojne hitove po kojima ćemo je pamtiti.

Snimila je više od 25 albuma i otpjevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

merima njegomir - ostavila vječni trag na estradnom nebu
Merima Njegomir – ostavila vječni trag na estradnom nebu

Merima je poseban trag ostavila sa svojim interpretacijama sevdalinki … njen stil možda najbolje opisuje komentar jednog posjetioca Festivala sevdalinke, gdje je bila rado viđen gost, koji je rekao da ona sevdalinku “pjeva dostojanstveno” sa dozom ljubavi i poštovanja – istovremeno, što ne može svako.

Prijatelji, kolege i porodica već se opraštaju od Merime na društvenim mrežama.

Mi ćemo se od Merime oprostiti sa porukom sa FB zida Muharema Serbezovskog, koji je napisao:

  • Danas je ovaj Svet napustila MERIMA NIEGOMIR. Sa posebnim epitetom želim naglasiti da se radi o izuzetnoj interpretatorki. Njena širina poznavanja stilova je bila nenadmašna. Lakoća pevanja je bio njen manir. Osećaj za više vrsta muzike joj je bio impozantan.
  • U našim prostorima, kada je muzički kvalitet u pitanju, ženski vokali su bile puno niže rangirane jer ih je manje u odnosu na muški kvalitet. MERIMA NJEGOMIR JE IMALA ZA PET ŽENA KVALITET PEVANJA.
  • Gazila je sigurno u sve Muzičke pore. Možete da zamislite kakvog velikana i pevačkog formata smo izgubili.
  • Molim Svevišnjeg da joj otvori vrata Raja a Njenoj porodici i prijateljima da Da strpljenja i ponosa -napisao je Muharem Serbezovski.