Skip to main content

Projekcijom filma „Quo Vadis, Aida“ u Domu AVNOJ-a i koncertom grupe Divanhana u Gradskoj sportskoj dvorani u Jajcu, završen je „Desant na Jajce 2021.“

Kako Poslati Novac Preko Mobilnog Telefona

Iako su oba ova događaja bila planirana da se dese na otvorenom; projekcija filma na Tvrđavi u Jajcu, a koncert ispod Plivskog vodopada, zbog hladnijeg vremena događaji su prebačeni u zatvorene prostore, što nije spriječilo brojne Jajčane i posjetitelje Jajca da uživaju u odličnom filmu i prekrasnom koncertu.

divanhana - ni loše vrijeme nije moglo spriječiti pravu "feštu"
Divanhana – Ni loše vrijeme nije moglo spriječiti pravu “feštu”

Podsjećanja radi, u sklopu „Desanta na Jajce 2021.“ u Kraljevskom gradu Jajcu su od 25. do 28. avgusta prikazani neki od najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

Jedan od sadržaja događaja je i izložba umjetničkog studija „Articoolisan“,  koju će publika moći pogledati u narednih mjesec dana u prostoru Zavičajne etno zbirke Jajce.

Divanhana – Oduševili svojim nastupom

U sklopu „Desanta na Jajce 2021.“ u petak, 27. avgusta desio se i spektakularni nastup turskog DJ-a i producenta Mahmuta Orhana i bh. izvođača Nebs Jacka, Drop Departmenta i Coema, u očaravajućem ambijentuispod Plivskog vodopada.

divanhana - istinski čuvari naše tradicije
Divanhana – Istinski čuvari naše tradicije

„Desant na Jajce“ su prošle godine pokrenuli Inicijativa „Odmori u BiH“ i JU Agencija „Jajce“, sa namjerom da se kroz realizaciju događaja obogati kulturna ponuda Jajca u ljetnom periodu i ciljem da se u ovaj prekrasni bh. grad privuče što više turista i promovira bogata kulturno-historijska i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.