Skip to main content

Muzička produkcija RTV BiH i Općina Ilidža s ponosom predstavljaju istinski spektakl narodne muzike Sevdah na Ilidži.

Sevdah na Ilidži se održava 8. Septembra 2021. godine od 20 sati na Ljetnoj pozirnici Ilidža. Učestvuju legende sevdaha kao Nedžad Salković i Hanka Paldum.

Ostali učesnici su Enes Begović, Ferid Avdić, Merima Njegomir, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, Amir Kazić Leo, Emina Tufo , Fatmir Sulejmani, Ramiza Milkunić, Adnan Nezirov, Almir Hukelić i Merjema Alihodžić.

Organizatorili su angažovali i gosta iznenađenja koje će nastupiti uz pratnju Narodnog orkestra BHRT Muzičke produkcije i Omladinskog hora iz Zenice.

sevdah na ilidži: jedan od učesnika i princ sevdalinke - nedžad salković
Sevdah na Ilidži

Princ sevdaha Nedžad Salković je jedan od učesnika Sevdaha na Ilidži 2021. godine.

Koncert je besplatan, a možete prisustvovati uz obaveznu najavu na email muzicka.produkcija@bhrt.ba i putem telefona: 033 408 024 i 033 408 025. Zbog epidemiološke situacije broj posjetilaca je ograničen!

Pogledajte kako je bilo na ovom prelijepom koncertu

Sevdah na Ilidzi 2021 Snimak

Noć sevdaha uljepšala septembarsku večer na Ilidži

Općina Ilidža je svoju opredijeljenost za očuvanje kulturne baštine Bosne i Hercegovine pokazala i sinoć kada je u organizaciji Općine i Muzičke produkcije BHRT-a održan koncert pod nazivom Sevdah na Ilidži.

Tradicionalni ilidžanski festival narodne muzike, po kojem je općina Ilidža još od šezdesetih godina prošlog vijeka prepoznatljiva u cijeloj regiji, ove godine nije mogao biti održan zbog pandemije koronavirusa.

Zbog pandemije koronavirusa nažalost jako dugo nismo bili u mogućnosti održati ovakve kulturne manifestacije te me zaista raduje što smo uspjeli realizirati ovaj koncert i uživati u zvucima sevdaha na Ilidži.

Općina će svakako i u narednom periodu podržavati manifestacije iz oblasti kulture te se nadamo da ćemo biti u mogućnosti organizirati što više ovakvih događaja za naše građane i građanke”, kazao je načelnik Ilidže Nermin Muzur.

Muzur je u ime organizatora koncerta, uručio nagradu Duša sevdaha “princu sevdalinke” Nedžadu Salkoviću, koji je već i ranije osvajao slične nagrade na festivalima upravo na Ilidži.