Skip to main content

Hanka nanizala koncerte do kraja godine!

Hanka Paldum je upravo započela koncertnu turneju koja će do kraja godine našu muzičku divu odvesti put Njemačke, Švedske i Hrvatske!

Kako urediti video na mobilnom telefonu

Nastup kojim je započela turneju održan je ove subote u Frankfurtu, u sklopu manifestacije „Noć Bosne i Hercegovine“, gdje je Hanka pjevala pred rasprodanom dvoranom i u prisustvu brojnih uglednika, među kojima su bili i Ambasador BiH u Njemačkoj Damir Arnaut i bivši visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Švarc-Šiling.

kraljica sevdaha hanka paldum na prednovogodišnjoj turneji

Sljedeći Hankini termini na ovoj turneji su dva velika solistička koncerta u Švedskoj, pod nazivom „Noć meraka sa Kraljicom pjesme i sevdaha“, a održat će se 24. novembra u Malmeu i 25. novembra u Borgholmu, u organizaciji produkcije Wrana Events. Već 1. decembra, Hanka se ponovo vraća u Njemačku, u Hanover, gdje će nastupiti kao posebna gošća na Svečanoj akademiji povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine i Dana Sandžaka. Ovu će svečanost koju organizira Unija Bošnjaka dijaspore uveličati brojni uzvanici iz političkog i kulturnog života BiH, ali i cijele regije, a isto tako i predstavnici Islamske zajednice. Hanki je pripala čast da održi koncert u Saray event centru, gdje će se ova manifestacija održati.

Novi koncertni termini u decembru Hanku će povesti do Hrvatske gdje je već dugo miljenica publike. Tako će 8. decembra održati koncert u Zadru, u popularnom klubu Arsenal, a pozornicu će podijeliti s Miroslavom Škorom i Najboljim hrvatskim tamburašima. Koncert pod nazivom „Večer tambure i sevdaha“ objedinjuje program najljepših sevdalinki i tamburaških pjesama, a da Zadrani s nestrpljenjem iščekuju Hankin povratak u taj grad ponajbolje potvrđuje sjajan interes za ovaj koncert. Hanka je, naime, posljednji put u Zadru upravo u prostoru Arsenala nastupila prije dugih 9 godina.

kraljica sevdaha hanka paldum na prednovogodišnjoj turneji

„Najčešće pjevam u Slavoniji, ali jako puno mojih fanova je upravo iz Dalmacije. Zato me ovaj koncert posebno raduje!“ kaže Hanka koju nakon zadarskog koncerta očekuje i jedan važan humanitarni koncert u Hrvatskoj, koji će se održati 22. decembra u hotelu Sheraton.

„Bit će to gala koncert za plemenitu akciju Rotary kluba Zrinjevac, a sav prihod od ulaznica ide za pomoć bolesnima i potrebitima“, pojašnjava Hanka, kojoj je ovo, priznaje i najdraži koncert od svih na ovoj turneji.

„Moje je srce puno kada moja pjesma može i konkretno pomoći onima kojima je naša pomoć i podrška najpotrebnija“, kaže Hanka koja je u ovom trenutku u povratku za Sarajevo, nakon koncerta u Frankfurtu.

kraljica sevdaha hanka paldum na prednovogodišnjoj turneji

Između ovih svih koncertnih termina Hanka neće imati puno vremena za odmor, jer je očekuju i intenzivne probe s orkestrom, no, kraljica sevdaha kaže da jedva čeka sve ove koncerte i da je baterije dobro napunila na nedavnom kraćem odmoru u Istanbulu, gdje je boravila s kćerkom Minelom.

Foto: arhiva H. Paldum