Skip to main content

Damira Imamovića ima novi album – “The World And All That It Holds”

Novi album Damira Imamovića – “The World And All That It Holds” izlazi danas u izdanju čuvene američke izdavačke kuće Smithsonian Folkways!

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Album donosi 11 pjesama: sevdalinki, sefarskih pjesama i Damirovih autorskih uradaka. Za ovaj projekat, Damir je okupio svoje stare drugare: Nenada Kovačića (perkusije), Ivana Mihajlovića (bass), Ivanu Đurić (violina), a gost na albumu je i Mustafa Šantić (harmonika i klarinet). Album je producirao londonski producentski dvojac Joe Boyd (Pink Floyd, Nick Drake) & Andrea Goertler (Saziso).

"the world and all that it holds"
"The World And All That It Holds" - Novi album Damira Imamovića 1

Damirov novi album “The World And All That It Holds” svojevrsni je soundtrack novom romanu bosansko-američkog pisca Aleksandra Hemona (“Question of Bruno”, “Nowhere man”, “Matrix Resurrection”). Istoimeni roman i album čine tako jednu cjelinu podijeljenu u dva različita medija a povezuje ih ista imaginarna ljubavna priča o dvojici sarajlija: Osmanu i Pinti koji se pronalaze u rovovima tokom Prvog svjetskog rata i zaljubljuju. Roman ih prati kako bježe na istok, komunicirajući svoju ljubav i nostalgiju za rodnim gradom pjevajući jedan drugom sevdalinke i sefardske pjesme.

"the world and all that it holds"
"The World And All That It Holds" - Novi album Damira Imamovića 1

Album od danas možete pronaći na svim streaming platformama a na stranici Smithsonian Folkways možete pronaći sve dodatne informacije. Svoju prvu koncertnu promociju nove pjesme sa albuma doživjet će ovih dana Damirovim nastupima u londonskom Barbicanu (Milton Court, 21. maj), na kojem će se kao gost pojaviti i Aleksandar Hemon, ali i na Brighton Festivalu (Attenborough Centre, 22. maj) i u Hay-On-Wye (Hay Literature Festivalu, 27. maj).