Skip to main content

Damir Imamović – Novi album u maju

Damir Imamović svoj novi album izdaje za renomiranu izdavačku kuću Smithsonian Folkways Recordings

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Damir je to danas objavio naglasivši slijedeće:

  • Dragi/e, moj novi album zove se “The World And All That It Holds” i izlazi u maju za Smithsonian Folkways Recordings! Snimio sam ga sa mojim dragim Nenad Kovacic, Ivan Mihajlović & Ivana Đurić. Album je nastao u saradnji sa dragim prijateljem i čuvenim bosansko-američkim piscem Aleksandrom Hemonom i nosi ime kao i njegov novi roman ❤
imamovic
Damir Imamović novi album 19.maja izdaje za Smithsonian Folkways Recordings

Na stranici Smithsonian Folkways Recordings su najavili dolazak novog albuma Damira Imamovića slijedećim riječima:

  • Bosanskohercegovački pjevač, tekstopisac i nosilac tradicije sevdaha Damir Imamović čvrsto vjeruje u moć pjesme da povezuje i prenosi. Na ovom novom albumu The World and All That Holds izvodi autorske kompozicije i tradicionalne pjesme na bosanskom i sefardskom ladinu sa zadivljujućim emocijama i uvjerenjem. Nastale kao muzički pratilac istoimenog epskog romana bosansko-američkog autora Aleksandra Hemona, pjesme pričaju priče o ljubavi i gubitku, teškoćama i istrajnosti. Imamovićeva muzika priziva duh kulturnog melting pota koji je Sarajevo, njegov doživotni dom, odražavajući bogate historijske utjecaje sevdaha i osnažujući njegovu budućnost.

OVDJE možete izvršiti narudžbu albuma koji je u prodaji od 19.maja 2023 godine, ali i poslušati dio pjesme “Bejturan” koja se nalazi na ovom albumu.

Smithsonian Folkways čuvena je američka izdavačka kuća koja djeluje u okviru velike vladine institucije “Smithsonian” i ovo izdanje predstavlja prvo izdanje savremene bosanske muzike koje će se pojaviti kod njih.

Posljednje što su objavili u vezi sa BiH bio je album arhivskih snimaka “Bosnia: Echos from an endangered world” koji se pojavio 1994. godine a priredili su ga Ted Levin i Ankica Petrović.