Skip to main content

Latif Moćević 20.03. u Sarajevu, a 22.03. u Mostaru

Povodom nastupajućeg mjeseca ramazana pjevač i kompozitor Latif Moćević održat će koncerte u Sarajevu i Mostaru.

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

U ponedjeljak, 20. marta, on će nastupiti na koncertu duhovne muzike „U susret Ramazanu“ koji organizira sarajevska Općina Novi Grad.

latif
Predramazanski koncerti Latifa Moćevića u Sarajevu 20. 03. i Mostaru 22.03.

– Na koncertu će pored mene nastupiti bosanskohercegovački interpretatori duhovne muzike Šaha Isaković Jelačić i Mustafa Isaković, Akademski hor Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu i horovi “Šapat srca” i ‘”Hamza”. Koncert će se održati u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo sa početkom u 19 sati. Posjetioci će imati priliku uživati u poznatim interpretacijama duhovne muzike, ilahijama i kasidama. Nakon toga na redu je koncert sa Mostarskim kišama u Narodnom pozorištu Mostar u srijedu, 22. marta – kaže Moćević.

latif
Predramazanski koncerti Latifa Moćevića u Sarajevu 20. 03. i Mostaru 22.03.

Latif je u karijeri objavio album duhovne muzike “Dah ljubavi” 2008. godine, te višežanrovske albume “Skice za pjesmu o tebi” 2016. i “Melodija, live” 2018. godine iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

– Za mene, muzika je jedan od jezika kojim se dolazi do srca i duše, koja nas povezuje. Ona je misija kroz koju možemo poslati poruke koje su važnije i od nas i od same muzike – kaže naš pjevač i kompozitor.