Skip to main content

Festival sevdalinke – Sinoć je u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održano Takmičarsko veče festivala “Sevdalinko u srcu te nosim”.

 Koliko često treba vježbati ?

Riječ je o autorskim kompozicijama u duhu sevdaha koje će biti propraćene nagradama za muziku, tekst i aranžman. Ono što je svojstveno kao ideje i produkt Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” jeste glavna nagrada Plaketa Safet Isović koja je zaštićena na Institutu za intelektualno vlasništvo i produkt je ovog festivala od prije nekoliko godina.

festival sevdalinke - nastavlja tradiciju i u pandemijsko vrijeme
Festival sevdalinke – Nastavlja tradiciju i u pandemijsko vrijeme

Dobitnik PLAKETE SAFET ISOVIĆ na 13. Festivalu Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” je Hamza Šantić. Hamza je nastupio sam kompozicijom Bijele ruže, čiji je autor muzike Aleksandar Kovačević, autorica teksta Slađana Kovačević.

Večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla,  održat će se revijalna noć, očekuje nas divna noć u kojoj ćemo moći da uživamo u izvedbama najeminentnijih umjetnika i umjetnica kada je u pitanju sevdalinka.

festival sevdalinke - mladi umjetnici u takmičarskom dijelu
Festival sevdalinke – mladi umjetnici u takmičarskom dijelu

Kao i prehodni Festival Sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, imati ćete priliku pratiti sve aktivnosti uživo na Facebook stranici i Youtube kanalu Festivala Sevdalinke, zahvaljujući našem generalnom medijskom pokrovitelju BHRT.

Kompletan program možete pogledati na LINKU.

Pogledajte atmosferu sa sinoćnjeg takmičenja autora:

LINKOVI:

www.festivalsevdalinke.com