Skip to main content

Muzička produkcija BHRT-a sa ponosom predstavlja “Melem pjesma od meraka – najbolje od Senade Beglerović Leković”.

Melem pjesma od meraka – Više od trideset pažljivo odabranih pjesama dostupno je na svim digitalnim muzičkim servisima. 

Kako urediti poslovni prostor i na šta treba obratiti pažnju

Senada Beglerović Leković, jedna je od najpoznatijih i najboljih interpretatorica sevdalinke i lijepe narodne pjesme u Bosni i Hercegovini. Kvalitetnim i  nadahnutim interpretacijama protkala je svoj muzički put. U izdanju Muzičke produkcije BHRT-a na digitalnim muzičkim servisima dostupna je kompilacija od 35  sevdalinki i narodnih pjesama u izvođenju ove interpretatorice.

Kompilacija izlazi pod naslovom “Melem pjesma od meraka – najbolje od Senade Beglerović Leković”. Izvedbe poput  “Tamburalo momče uz tamburu”, “Jutros mi je ruža procvjetala”, “Ne klepeći nanulama”, “Zapjevala sojka ptica” .. još jednom će podsjetiti na jedinstvenost vokalnog izraza Senade Beglerović Leković. 

"melem pjesma od meraka
"Melem pjesma od meraka" - najbolje od Senade Beglerović Leković (V1DEO)

Senada Beglerović Leković, sa pjesmom se počela družiti 1965. godine kao članica Kulturno umjetničkog društva „Ivo Lola Ribar”. Za Radio Sarajevo snimila je više od sto arhivskih snimaka uz pratnju narodnog i tamburaškog orkestra RTV SA.

Dobitnica je brojnih međunarodnih  nagrada za svoj estradni rad, a kao posebno priznanje za rad na polju amaterizma ova interpretatorica izdvaja odlikovanje predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita. Tokom duge i bogate karijere Senada je učestovala na brojnim festivalima i održala je brojne nastupe. Članica je i Udruženja estradnih umjetnika.