Skip to main content

Saradnja Divanhane i Danice Krstić – Bh. bend Divanhana predstavio je novu pjesmu “Oj, curice”, koju su snimili sa Danicom Krstić.

Saradnja Divanhane i Danice Krstić – Kako su istakli, pjesma “Oj, curice” ujedno predstavlja i posljednji kamenčić mozaika koji su stvarali tokom pandemije, a koji će u finalnom izdanju pokloniti svojim vjernim slušateljima. Uskoro će biti poznato više informacija, ističu iz ovog benda.

“U haosu koji nas je sve zajedno zadesio, a koji nikoga nije ostavio sigurnim, odlučili smo svu svoju kreativnost i želju za muziciranjem kanalisati putem karantin verzija nekih od naših ranije objavljenih pjesama ali i par novih za kojima nam srca žude. Jedini mogući način, shodno tome da smo kao i ostale kolege od mjeseca marta u lockdownu, bio je da sa našom dragom rajom sevdišemo putem društvenih mreža, naravno uz malu pomoć tehnologije. Toliko ljubavi smo zajedno dijelili tokom proteklih 8 mjeseci, toliko lijepe i pozitivne energije te toliko sevdaha, da smo se sasvim sigurno apsulutno zaključali u jedan divan paralelni svijet, mnogo, mnogo dalek od onog sumornog i depresivnog u kojem nismo željeli birati da živimo”, kažu članovi benda.

saradnja divanhane i danice krstić: poslušajte pjesmu "oj, curice"
Saradnja Divanhane i Danice Krstić: Poslušajte pjesmu "Oj, curice"

Ističu kako su note sa njima dijelili dugogodišnji saradnici koje od milja zovu “vječitim članovima ovog malog kolektiva”.

saradnja divanhane i danice krstić: poslušajte pjesmu "oj, curice"
Saradnja Divanhane i Danice Krstić: Poslušajte pjesmu "Oj, curice"

Divanhana planira karantin verzije prenijeti i na scenu, te već tokom novembra imaju u planu realizovati više manjih koncerata u gradovima naše zemlje, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka koje izdaje Krizni štab.