Skip to main content

Sve je više sevdalinki kojima 2 Dženane daju novo klasično ruho

Tuzlanske akademske umjetnice, poštivaoci sevdalinke i klasične muzike, koju spajaju u muzički paket itekako vrijedan pažnje, sve više bude interesovanje javnosti.

Sopranistica Dženana Huseinagić i pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić, iza sebe imaju već nekoliko kultnih sevdalinki koje su obradile u novom ruhu. Poznatim pjesmama daju novo ruho te ih možemo čuti oplemenjene klasičnom muzikom.

Samo jedna od kultnih sevdalinki “Razbolje se Sultan” je bila tema razgovora sa ove dvije talentovane dame. Iza sebe već imaju i nekoliko spotova te smo imali priliku saznati i kako su se u toj ulozi snašle. Pijanistica Šehanović-Sarajlić je radila aranžman, a pred njom je još nekoliko aranžmana sevdalinki na njihov način koje će publika uskoro imati priliku čuti. Sve oplemenjuje glas sopranistice Huseinagić, što njih čini idealnim duom.

Već su dobile ponudu za dvostruki CD i ažurno rade na svemu što j epred njima. Zbog pandemije korona virusa, trenutno nisu u mogućnosti relizovati brojne planirane nastupe u svijetu, ali su u proteklom periodu imale mnoštvo koncerata i nastupa širom BiH, u skladu sa epidemiološkim mjerama, odnosno za ograničen broj posjetilaca.

Osim toga, saznali smo više i o njihovoj verziji popularne pjesme “Let it snow” kojom su doprinijele prazničnom raspoloženju širom BiH, po uzoru na mnoge svjetski poznate muzičke umjetnike. Njih dvije su bile gošće kolažnom programa Radio televizije 7 Tuzla “Nedjeljom od 5”.

Više u video prilogu: