Skip to main content

Jedna od naših najboljih interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin održat će tri koncerta u Kombank dvorani u Beogradu i to 10, 11. i 12. oktobra.

Amira Medunjanin prvi put će je na koncertu pratiti vrsni harmonikaš Mustafa Šantić, koji je jedan od svirača na njenom nedavno objavljenom albumu “For Him And Her”.

“Mustafa je bivši član, jedan od osnivača Mostar Sevdah Reunion-a, sa kojim sam krenula u muzičke vode. Mi ćemo prenijeti samo jedan mali dio priče sa novog albuma.

Otpjevaćemo popriličan broj pjesama, čak i neke od Tome i Silvane, možda, koje nismo stavili ovaj put na ploču. Naravno udarni nam je sevdah, tako da će Azra možda da zazvuči u nekom narodnjačkom filmu, a možda ćemo Azru ovaj put prekočiti”, najavljuje Amira.

amira medunjanin
Amira Medunjanin

Amiri ne smetaju sve mjere sigurnosti koje su trenutno na snazi,te je najavila da će se uprkos ograničenom broju mjesta, nošenju maski publika sigurno dobro provesti.

Energija je nezaustavljiva, bez obzira bili udaljeni deset ili 50 metara. Ovo su posebne okolnosti. Prošli smo gore stvari u životu, proći će i ovo”, kazala je Medunjanin.