SEVDAHLIJE

Izvođači sevdalinke

Izvođači sevdalinki, sevdahlije, muziku stvaraju iz ljubavi i upravo to je izdvaja od popularnih muzičkih žanrova. U izvornom obliku, sevdahlije pjesme izvode solo, bez instrumentalne pratnje.

Filter


Sevdahlije , sevdahlijama!


Zbirka legendarnih sevdahlija, novih generacija i autora je, najvećim dijelom, preuzeta sa stranice sevdalinka.info. Ovom prilikom se zahvaljujemo na jako korektnoj saradnji. Hvala vam što svakodnevno radite na očuvanju sevdalinke.
Svi zajedno se borimo da sačuvamo naše kulturno blago i da zaštitimo sevdalinku pri UNESCO-u što će zasigurno pomoći njen opstanak u ova moderna vremena.
Naravno, najzaslužniji za opstanak i dalji razvoj sevdalinke su izvođači sevdalinke i autori. Molimo Vas da ne zamjerite ako smo nekoga propustili.
Pošaljite nam email, pozovite nas na telefon ili nas kontaktirajte putem Facebook stranice. Sve kontakt informacije se nalaze na stranici SEVDAH TV KONTAKT.
Otvoreni smo za sve vaše sugestije i vrlo rado ćemo da promovišemo bilo kakav napor da se sevdalinka razvija i da naša televizija i web stranica bude još bolja. Unaprijed Vam se zahvaljujemo. Vaša ekipa sa Sevdah televizije.

 


Sevdalinka u UNESCO – Potpiši peticiju!


Šta je nematerijalno kulturno naslijeđe?
“Znanje, umijeće, prenošenje!”
To su kulturološki načini izražavanja, nošeni ljudskim znanjem i umijećem,
prenošeni sa generacije na generaciju!
Očuvanje tradicije je preduslov održivog razvoja jedne zemlje.
Daj i TI svoj doprinos….

Podrži projekat
“Sevdalinka u UNESCO”
potpisom peticije.

Tvoji podaci neće biti dostupni javno i neće se vršiti distribucija istih na bilo koji drugi način. Cilj peticije je isključivo prikupljanje glasova podrške, kojim će se šira javnost upoznati o ovoj inicijativi.


KLIKNI OVDJE DA POTPIŠEŠ PETICIJU!


Gledaj nas online

Jednostavno nas gledajte preko vašeg mobitela, računala, laptopa…

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas za sve upite ili oglašavanje.

ZAJEDNICA

Učlanite se u zajednicu ljudi koji čuvaju sevdalinku. Postanite čuvar sevdaha.