Skip to main content

Rok za prijavu 16.10. * Za najbolje radove osigurane vrijedne nagrade

Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu “STELEKS” organizuje petu smotru studentskih radova iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti “Sarajevo Innovations Festival 2021.” Cilj ovog događaja, kojem je Telemach fondacija generalni pokrovitelj je podsticaj studenata na inovativnost, kreativnost te pisanje radova iz oblasti tehnike i tehnologije. Pored vrijednih novčanih nagrada kompanija Telemach BH osigurala je i za tri najbolja studenta besplatno korištenje svojih servisa na period od godinu dana.   

Od ovog trenutka studenti koji žele sudjelovati na “Sarajevo Innovations Festival 2021.” svoj naučno istraživački rad mogu poslati putem stranice http://sifi.ba/ gdje se nalaze detaljne propozicije takmičenja, a rok za prijavu je 16.10.2021. do kraja dana.

– Zadovoljstvo nam je uvijek kada sudjelujemo u projektima kojima je cilj edukacija mladih. “Sarajevo Innovations Festival 2021.” okuplja godinama mlade stručnjake iz oblasti tehnologija. Naša podrška je ujedno i motivacija studentima da materijalizuju svoju kreativnost i da se angažuju u oblasti naučno-istraživačkog rada. Za najbolje smo pripremili nagrade koje će im omogućiti dalji razvoj uz korištenje najnovijih tehnologija današnjice, a što je u skladu s našom vizijom prema kojoj predano radimo na digitalizaciji našeg društva  – istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Pristigle radove će ocjenjivati recenzenti, istaknuti profesori i stručnjaci u oblasti tehnike i tehnologije, na osnovu čega će se formirati bodovna lista. U takmičarskom dijelu smotre, radovi svih učesnika će biti ocjenjivani od strane komisije a kriteriji po osnovu kojih će biti bodovani su: aplikativnost, inovativnost, usklađenost sa IEEE formatom i prezentacija. Učesnici će stručnom žiriju premijerno predstaviti svoje projekte i ideje 23.10. u hotelu Holiday kada je zakazan i event proglašenja najboljih studentskih radova “Sarajevo Innovations Festival 2021.”

-Ponosni smo na činjenicu da je “Sarajevo Innovations Festival 2021.”  postao  svojevrstan sajam tehnike i nauke, odnosno platforma sa koje može da se dalje razvija kreativnost. Naši učesnici sa svojim projektima ostvarili su brojne uspjehe u svijetu. Neki naši učesnici su svoje radove sa “Sarajevo Innovations Festival 2021. “objavili u poznatom časopisu IEEE Access. Zbog toga pozivamo još jednom sve one koji žele nastaviti sa usavršavanjem iz oblasti savremenih tehnologija da se prijave  – istakao je Muhamed Zukić predsjednik udruženja STELEKS.

Zanimljivo je da će ove godine biti uručena i posebna nagrada “ Branislava Peruničić” najbolje ocjenjenom studentskom radu od strane svih učesnika, ali i da će svi radovi biti objavljeni u zborniku radova koji će biti dostupan učesnicima smotre “Sarajevo Innovations Festival 2021.”