Skip to main content

Ako se odlučite krenuti na put zvani „opremanja dječje sobe“, čestitamo, ogroman put je pred Vama.

Međutim, odabir pravog namještaja za djecu može bit mnogo teže nego što očekujete.

Evo što trebate znati kada birate namještaj za djecu. Za dojenčad obavezno dodajte prostirku za dječje aktivnosti. Bebe se vole igrati, a vi ne možete biti tamo 24/7 da se igrate s njima. Ove će prostirke satima držati nemirnu bebu zauzetom i sretnom.

Ipak, imajte na umu da se, kako djeca rastu, njihove potrebe poprilično mijenjaju. Ove će smjernice poslužiti kao opća mala pravila za opremanje dječjih soba bez obzira na njihovu dob.

Tema sobe

Prva stvar koju trebate odabrati, je tema, tako da soba ne bi ličila na mali cirkus. Tema će biti vodilja kako bi sve bilo povezano. Na primjer, ako djeca volite superheroje, možete im nabaviti namještaj na temu superheroja. Svidjet će im se!

Tema vam također pomaže odabrati prave boje u skladu s dekorom dječje sobe. Boje bi se trebale stopiti jedna u drugu bez da djeluju mutno ili previše jednolično. Na internetu imate pregršt ideja, koje boje ide jedna sa drugom, koja boja će unijeti svježinu. Postoji također i psihologija boja, gdje se toplo preporučuju žuta boja, koja potiče kreativnost i rad.

Također, imajte na umu da namještaj uvijek možete prilagoditi određenoj temi. Na primjer, u krevet možete dodati „nadstrešnicu“ ili baldahin na temu princeze ili džungle.

Način na koji ćete dobiti ideje za opremanje i uređenje dječje sobe je da prvo razgovarate s njima. Ako su premladi, raspitajte se. Imat ćete više nego dovoljno za rad.

Sigurnost je ključna

Sigurnost je uvijek ključna, ali pogotovo kada su djeca upitanju.

Namještaj za dječje sobe trebao bi biti siguran u svakom pogledu, bez obzira na dob djece. Evo nekoliko smjernica koje će vam pomoći da odaberete najprikladniji namještaj za svoju djecu.

Izbjegavajte oštre uglove. Djeca su prilično zaigrana i mogu se teško ozlijediti na rubovima stolova, kreveta ili stolica. Također možete kupiti štitnike za oštre ivice.

Ako je namještaj samostalno izrađen ili izrađen po mjeri, pobrinite se da se koristi samo boja na bazi vode i pustite da se stvrdne u pravo vrijeme. Ako ga kupujete u trgovinama, provjerite ima li netoksičnih certifikata, i držite se njih.

Provjerite postoje li potencijalne opasnosti kao što su šarke, prostori za puzanje, opasnosti od penjanja i prevrtanja. Uvijek birajte široke noge i teške baze.

Izbjegavajte preklapanje namještaja kako biste smanjili rizik od stezanja.

Organizacija dječje sobe također je bitna za sigurnost. Ne stavljajte stol nasred sobe gdje će se lako srušiti. Umjesto toga, pričvrstite ga za zid. Isto vrijedi i za noćne ormariće s lampama.

Budite praktični

Mudrije je i ekonomičnije odlučiti se za funkcionalnije komade. Na primjer, umjesto da nabavite baby krevetić, a zatim ga kasnije promijenite u dječji, samo nabavite tradicionalni krevet i prilagodite ga sa razigranim posteljinama.

Isto se može reći i za radni stol. Umjesto onih plastičnih stvari koje se nalaze u trgovinama, nabavite pravi drveni stol koji Vaša djeca mogu koristiti i tokom svog školovanja.

Dodajte i malo zabave

Ipak pored sigurnosti i praktičnosti, ne zaboravite dodati zabavu. Soba pripada djeci, a ne Vama. Dakle, ne zaboravite da to bude što zabavnije i zaigranije. Čak i ako to znači trošiti malo više, namještaj za dječju sobu trebao bi nadahnuti njihovu maštu i probuditi njihov duh.

Obavezno ostavite puno prostora za igru ​​i kretanje. Dodajte ormar za knjige, ormarić i spremišta.

Izgradite im igralište. Na primjer, dječja soba za djevojčice mogla bi imati set minijaturnog namještaja za čajanke, dok dječaci mogu imati teepee šator i druge stvari iz džungle.

Pozadina za dječju sobu izvrstan je način da dodate malo zabave i nadahnuća. Također štiti zid od neizbježnih ogrebotina i nabora.

Dok to rade, iskoristite njihovu ljubav prema pisanju postavljanjem ploče na zid.

Namještaj za dječačku dječju sobu posebno bi trebao izražavati junake i uzore. Skloni su povezivanju više sa svojim osobnim prostorom nego curice. Uvijek je dobra ideja dopustiti im da kažu šta žele, ako mogu naravno.

Dječje igračke možete naručiti na web stranici Mio Bambino.