Obavještavamo vas da su produžene prijave za 3. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE HARMONIKAŠA do 02. novembra 2021. godine. Učesnici plaćaju kotizacije na info pultu na samom Festivalu. 

Koliko često treba vježbati ?

Festival harmonike ” Sevdalinko harmonikom opjevana” jedna u nizu od aktivnosti koja doprinosi zajedničkom cilju, a to je promocija i očuvanje “izvorne” sevdalinke.

Ove godine po 3. put u Tuzli – Međunarodno takmičenje harmonikaša

Ovaj projekat je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu, nego državu BiH, region i šire. Ovim projektom se u velikoj mjeri doprinosi na zaštiti i promovisanju bogatog kulturnog nasleđa Sevdalinke. 3. Međunarodno takmičenje harmonikaša “Sevdalinko harmonikom opjevana” će se održati od 02. novembra ove godine u Tuzli.

Prijave harmonikaša su otvorene, a možete se prijaviti klikom OVDJE.

 Za više informacija o takmičenju možete pogledati klikom OVDJE.

Međunarodno teakmičenje harmonikaša u okviru Festivala sevdalinke
Međunarodno teakmičenje harmonikaša u okviru Festivala sevdalinke
Članovi žirija 3.međunarodnog takmičenja harmonikaša
Članovi žirija 3.međunarodnog takmičenja harmonikaša

Predstavljamo vam članove žirija 3. Međunarodnog takmičenja harmonikaša, Festival harmonike “Sevdalinko harmonikom opjevana”.

Informacija za učesnike o ULASKU U BOSNU I HERCEGOVINU !

1.  Stranci koji ne moraju tijekom ulaska u Bosnu i Hercegovinu predočiti negativan nalaz testa ili potvrde su:

državljani Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije, kada u Bosnu i Hercegovinu ulaze direktno iz države čiji su državljani, kao i njihova maloljetna djeca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.

2. Stranci koji dolaze iz zemalja Europe moraju imati negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa na virus SARS-

CoV-2, koji nije stariji od 48 sati ako dolazi iz zemalja Evrope.

–  Potvrdu o cijepljenju za osobu koja je prije više od 14 dana od dana dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine primila drugu dozu cjepiva protiv COVID-19 ili je cijepljena jednom dozom prije 14 dana i više od dana dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine, ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi.

– Potvrdu izdatu od liječnika da je prebolio bolest COVID-19 u proteklom periodu od 14 dana do 180 dana od dana dolaska na granični prijelaz Bosne i Hercegovine.

Linkovi:

https://festivalsevdalinke.com/prijave-harmonika/

https://festivalsevdalinke.com/takmicenje-harmonikasa/